Smartphone Vergelijking: Welke telefoon is geschikt voor u?

Telecomvergelijker

Als u op zoek bent naar een nieuwe telefoon, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Eerst en vooral moet u beslissen welk type telefoon u wilt. Er zijn tegenwoordig een paar verschillende soorten smartphones verkrijgbaar, waaronder middenklasse-, high-end- en basistelefoons.

Beslis vervolgens of u een telefoon wilt die bedoeld is voor een individuele gebruiker of een gezinstelefoon. Denk ook aan functies zoals waterbestendigheid, uitbreidbare opslagruimte en softwarefuncties zoals augmented reality.

Kosten vs. contract

Bij het kiezen van een nieuwe telefoon, moet je ook rekening houden met hoeveel de telefoon zal kosten, evenals hoe lang de telefoon zal zijn op uw contract. De meeste providers bieden een plan aan waarbij je elke maand een bepaald bedrag betaalt, zonder verplichtingen na die maand. Hoewel dit een geweldige manier is om een telefoon tegen een redelijke prijs te krijgen, is het belangrijk om de totale kosten van je abonnement over een periode van jaren in gedachten te houden.

Als u altijd een abonnement neemt dat na verloop van tijd meer kost, kunt u uiteindelijk meer betalen dan wanneer u voor een korter contract had gekozen. Als je het niet erg vindt om nu maandelijks iets meer te betalen voor lagere kosten later, zijn er enkele fantastische abonnementen beschikbaar bij de meeste grote providers.

Processor en geheugen

Hoewel de duurste telefoons de meatieste en meest geavanceerde processors zullen hebben, hebben de meeste mensen geen telefoon nodig met de krachtigste processor. Als u op zoek bent naar een basistelefoon voor berichten en bellen, hebt u niet de meest geavanceerde processor nodig, maar wel een telefoon met een processor die redelijk geavanceerd is, zoals de Qualcomm Snapdragon 617, zodat u basistaken op de telefoon kunt uitvoeren, zoals foto's maken en teksten verzenden.

U moet ook in de gaten houden hoeveel geheugen uw telefoon heeft. De hoeveelheid geheugen die je nodig hebt, hangt af van hoe je je telefoon gebruikt, maar de meeste telefoons hebben tegenwoordig ten minste 1 GB geheugen. Telefoons in het hogere segment hebben meer geheugen, tot 128 GB en meer, maar dit is zeldzaam. De meeste telefoons hebben tussen 2 GB en 16 GB geheugen.

Software en beschikbaarheid

Tot slot wil je de software en beschikbaarheid van je telefoon in de gaten houden. De meeste nieuwe telefoons hebben de nieuwste versie van Android, maar je moet er zeker van zijn dat de telefoon die je koopt de nieuwste software heeft. Over het algemeen zijn nieuwe telefoons beschikbaar op alle vier de grote providers, maar je wilt er misschien zeker van zijn dat je een telefoon krijgt die compatibel is met je provider. Je moet ook letten op de beschikbaarheid van je telefoon. Over het algemeen worden de nieuwste telefoons in de lente en de herfst uitgebracht, waarbij nieuwere telefoons in de herfst worden uitgebracht en oudere telefoons in de lente. Er worden echter voortdurend nieuwe telefoons uitgebracht, dus zorg ervoor dat je oplet voor de nieuwste releases.

Bottom line

Als u klaar bent om een nieuwe telefoon te kopen, zijn er een paar belangrijke dingen die u in gedachten moet houden. Ten eerste moet u beslissen en vergelijken welk type telefoon u wilt en welke functies voor u belangrijk zijn. Bepaal vervolgens hoeveel u aan uw telefoon wilt uitgeven en hoe lang u een contract wilt afsluiten. Houd ten slotte de processorsnelheid en het aantal megapixels van uw camera in de gaten.